Kaposvári buszaink új szervizparkja 2017

2017. 08. 16., Szerda, 13:10 VÉGEZTEK A BONTÁSSAL, KEZDŐDHET AZ ÉPÍTKEZÉS

VÉGEZTEK A BONTÁSSAL, KEZDŐDHET AZ ÉPÍTKEZÉS

Befejezték a régi épületek bontását a Cseri úton, az új busztelephely kivitelezési munkálatai során. A 4 milliárd forintból megvalósuló telephely alapkövét két hónapja tették le a hulladékgazdálkodási vállalat által korábban használt területen. Az építkezésen jelenleg az alapozási munkálatok előkészítése zajlik, a jövő héten megkezdődhet a cölöpözés.

A 2018 augusztusára elkészülő létesítménynek több funkciója lesz: egyrészt parkolóhelyet ad a város 40 sűrítettgázüzemű autóbuszflottájának, valamint a kiépülő elektromos töltőállomásokon tölthetik fel a város elektromos buszait. Ezzel Kaposvár nem csupán még környezettudatosabbá válik, hanem jelentős összeget is megtakarít, hiszen a területen lesz saját szervize és vizsgaállomása is a buszoknak.

Az 5,627 milliárd forint értékű beruházás az IKOP-3.2.0-15-2016-00002 azonosítószámú, „40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése” elnevezésű projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kaposvári buszaink új szervizparkja 2017

up