Kaposvári buszaink új szervizparkja 2017

2017. 10. 05., Csütörtök, 13:18 MEGKEZDŐDÖTT AZ ÉPÍTKEZÉS – MÁR ALAPOZNAK AZ ÚJ TELEPHELYEN

Befejeződött a régi épületek elbontása és a térburkolatok feltörése is a Cseri úton, ahol világszínvonalú autóbusz-telephelyet épít a város. A létesítménynek több funkciója lesz: egyrészt parkolóhelyet ad a város 40 sűrítettgáz-üzemű autóbuszflottájának, valamint a kiépülő elektromos töltőállomásokon tölthetik fel az elektromos buszokat.

Az építési törmeléket már szétválogatták, és megkezdték az egykori irodaház belső szakipari átalakításának előkészítését is. Folyamatban vannak a közműegyeztetések a gáz- és áramszolgáltatóval, valamint a vízjogi engedély beszerzése is elkezdődött. Az alapozás jelenleg a cölöpözésnél tart, a tervek alapján az iroda és a műhely épületeknél most 400 mm átmérőjű cölöpöket fúrnak le a területen.

Az 5,627 milliárd forint értékű beruházás az IKOP-3.2.0-15-2016-00002 azonosítószámú, „40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése” elnevezésű projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kaposvári buszaink új szervizparkja 2017

up