40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése IKOP-3.2.0-15-2016-00002

2017. 06. 16., Péntek, 15:10 LERAKTÁK AZ AUTÓBUSZ-TELEPHELY ALAPKÖVÉT A CSERI ÚTON

LERAKTÁK AZ AUTÓBUSZ-TELEPHELY ALAPKÖVÉT A CSERI ÚTON

– Európa egyik legkorszerűbb buszflottája Kaposváré, most pedig nekiállunk építeni egy világszínvonalú autóbusz-telephelyet és szervizt, ahol a 40 darab CNG meghajtású busz – és a hamarosan a városba érkező két elektromos busz – lelhet korszerű otthonra. Itt javítani tudják ezeket, és tankolni is lehet majd a teljes flottát. Az ilyen beruházásoknak köszönhetően mondható el, hogy Kaposvár az egyik legzöldebb város már ma is, és a jövőben is az lesz – emelte ki Szita Károly polgármester az ünnepélyes alapkőletételen.

– Az évszázad legnagyobb fejlesztési programjának, a Németh István Programnak az a legfontosabb célja, hogy a kaposváriak jobban éljenek. Elkezdtük az orvosi rendelők felújítását, zajlanak az iparterületek rekonstrukciói, aláírták a 67-es gyorsforgalmi út kivitelezői szerződését, épül a versenyuszoda, épül a színház, épül a sportcsarnok és a nyáron megkezdődik az óvodák, iskolák és bölcsődék felújítása is.

– Egy-egy fejlesztéssel megállítható egy városrész leromlása, de emelkedésnek csak akkor indulhatnak ezek a területek, ha funkciót adunk nekik. Kaposváron a cseri városrészben azért építünk új orvosi rendelőt, azért újítjuk fel önkormányzati bérlakásokat, azért visszük be a Cseri parkba a készenléti rendőrök pihenőhelyét és építjük meg a kormánnyal közösen a szálláshelyüket, azért kezdjük el a park funkcióval való megtöltését közösségi tervezés keretén belül, és azért építjük itt ezt a telephelyet, hogy új funkciókkal új lendületet kapjon ez a városrész is – jegyezte meg Szita Károly.

– Az élhető Magyarország nem képzelhető el élhető vidék nélkül, a magyar kormánynak ezért nem csak kampányígérete, hogy fejleszteni kívánja a vidéki településeket – emelte ki Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a rendezvényen. - Ez a telephely azért is fontos, hogy a kaposváriak még sokáig élvezhessék az közösségi közlekedés minőségét, amelyet az új, modern buszok képviselnek a városban – tette hozzá Csepreghy Nándor államtitkár.

 

Az 5,627 milliárd forint értékű beruházás az IKOP-3.2.0-15-2016-00002 azonosítószámú, „40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése” elnevezésű projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt közérdekű adatai
up