Kaposvári buszaink új szervizparkja 2017

2017. 06. 16., Péntek, 15:10 LERAKTÁK AZ AUTÓBUSZ-TELEPHELY ALAPKÖVÉT A CSERI ÚTON

LERAKTÁK AZ AUTÓBUSZ-TELEPHELY ALAPKÖVÉT A CSERI ÚTON

– Európa egyik legkorszerűbb buszflottája Kaposváré, most pedig nekiállunk építeni egy világszínvonalú autóbusz-telephelyet és szervizt, ahol a 40 darab CNG meghajtású busz – és a hamarosan a városba érkező két elektromos busz – lelhet korszerű otthonra. Itt javítani tudják ezeket, és tankolni is lehet majd a teljes flottát. Az ilyen beruházásoknak köszönhetően mondható el, hogy Kaposvár az egyik legzöldebb város már ma is, és a jövőben is az lesz – emelte ki Szita Károly polgármester az ünnepélyes alapkőletételen.

– Az évszázad legnagyobb fejlesztési programjának, a Németh István Programnak az a legfontosabb célja, hogy a kaposváriak jobban éljenek. Elkezdtük az orvosi rendelők felújítását, zajlanak az iparterületek rekonstrukciói, aláírták a 67-es gyorsforgalmi út kivitelezői szerződését, épül a versenyuszoda, épül a színház, épül a sportcsarnok és a nyáron megkezdődik az óvodák, iskolák és bölcsődék felújítása is.

– Egy-egy fejlesztéssel megállítható egy városrész leromlása, de emelkedésnek csak akkor indulhatnak ezek a területek, ha funkciót adunk nekik. Kaposváron a cseri városrészben azért építünk új orvosi rendelőt, azért újítjuk fel önkormányzati bérlakásokat, azért visszük be a Cseri parkba a készenléti rendőrök pihenőhelyét és építjük meg a kormánnyal közösen a szálláshelyüket, azért kezdjük el a park funkcióval való megtöltését közösségi tervezés keretén belül, és azért építjük itt ezt a telephelyet, hogy új funkciókkal új lendületet kapjon ez a városrész is – jegyezte meg Szita Károly.

– Az élhető Magyarország nem képzelhető el élhető vidék nélkül, a magyar kormánynak ezért nem csak kampányígérete, hogy fejleszteni kívánja a vidéki településeket – emelte ki Csepreghy Nándor miniszterhelyettes a rendezvényen. - Ez a telephely azért is fontos, hogy a kaposváriak még sokáig élvezhessék az közösségi közlekedés minőségét, amelyet az új, modern buszok képviselnek a városban – tette hozzá Csepreghy Nándor államtitkár.

 

Az 5,627 milliárd forint értékű beruházás az IKOP-3.2.0-15-2016-00002 azonosítószámú, „40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése” elnevezésű projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Kaposvári buszaink új szervizparkja 2017

up