40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése IKOP-3.2.0-15-2016-00002

2017. 11. 28., Kedd, 16:48 BEFEJEZŐDTEK A MÉLYÉPÍTÉSI MUNKÁLATOK A CSERI ÚTON – HAMAROSAN A FELSZÍN FELETT FOLYTATÓDIK AZ ÚJ KAPOSVÁRI BUSZTELEPHELY ÉPÍTÉSE

Befejeződött a tereprendezés az új kaposvári busztelephely Cseri úti építkezésén. A Németh István Program részeként megvalósuló beruházás területén az új épületek cölöpözése is elkészült, így hamarosan megkezdődhetnek a magasépítési munkálatok is.

A több mint 5 és fél milliárd forintból megvalósuló telephely alapkövét júniusban tették le a hulladékgazdálkodási vállalat által korábban használt területen. Augusztusra már el is bontották azt az épületrészt, amelyre a jövőben nem lesz szükség, majd megkezdődött a tereprendezés. Ezt követte a műhely-, csarnok-, valamint irodaépület-bővítmény és a fedett-nyitott szín cölöpalapozása, amely mára szintén befejeződött. Jelenleg az irodaépület és a fedett-nyitott szín cölöp-fejgerendáinak zsaluzása készül.

A megmaradó irodaépület belső válaszfalainak bontása szintén a befejezéshez közeledik, a törmelék le- és elszállítása folyamatban van. A területen korábban gondot okozott a csapadékvíz elvezetése, az elmúlt hetekben azonban ezt a problémát is megoldották a szakemberek.

Hamarosan megkezdődhetnek a magasépítési munkálatok, jelenleg a kiviteli tervek észrevételezése és pontosítása zajlik.

A Magyar Építő Kft. és a Duna Aszfalt Zrt. konzorciumi együttműködésében zajló kivitelezés befejeztével válhat a létesítmény a kétéves kaposvári buszflotta új telephelyévé és szervizbázisává. Ám nem csupán a negyven darab, sűrített földgázzal hajtott buszt szolgálja majd ki az üzem, hanem a hamarosan megérkező elektromos buszok töltőállomása is itt épül meg. A fejlesztéssel Kaposvár több célt is szolgál: egyrészt határozott lépéseket tesz a tisztább, élhetőbb környezet felé, másrészt jelentős összeget is megtakarít azzal, hogy saját szervize és vizsgaállomása lesz.

 

Az 5,627 milliárd forint értékű beruházás az IKOP-3.2.0-15-2016-00002 azonosítószámú, „40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése” elnevezésű projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt közérdekű adatai
up