40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése IKOP-3.2.0-15-2016-00002

2018. 01. 31., Szerda, 16:03 A CNG-TECHNOLÓGIÁVAL ISMERKEDHETTEK MEG KAPOSVÁR MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLÁS DIÁKJAI

Nem elég megépíteni az új kaposvári busztelephelyet, olyan szakemberek is kellenek majd az üzemeltetéséhez, akik magas szinten ismerik a CNG-technológiát. Éppen ezért az új bázis létrehozásával párhuzamosan olyan új szakembereket is képeznek a megyeszékhelyen, akik képesek lesznek működtetni a kaposvári buszoknak otthont adó, idén elkészülő létesítményt. A műszaki szakközépiskola diákjai január végén, budapesti tanulmányúton ismerkedhettek a környezetkímélő hajtási móddal.

Az Eötvös Loránd Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola autószerelő és autóelektronika szakon tanuló diákjai közül többen is a most épülő Cseri úti bázison képzelik el szakmai pályafutásukat, így érdeklődéssel vettek részt azon a tanulmányúton, amelynek célja az NKM Földgázelosztó Kft. budapesti CNG-töltőállomásának megismerése volt. A Salgótarjáni úti, sűrítettföldgáz-alapú töltőállomáson tankolják a BKV gázüzemű autóbuszait és munkagépeit is. Orgovány Ferencnek, a FŐGÁZ CNG Kft. üzletfejlesztési tanácsadójának, egyben a Kapos CNG Kft. vezetőjének köszöntőjét követően a diákok Bálint Norbert CNG-szakértő előadását hallgatták meg a technológia üzemeltetési és környezetvédelmi előnyeiről, a napjainkban használt legzöldebb üzemanyagokról. 

Az elméleti kitekintés után körbevezették a csoportot a töltőállomásokon: bemutatták a földgázsűrítő berendezéseket, a töltőállomások eszközeit, működését, biztonsági rendszerét. A gépészes diákok megtudhatták azt is, hogy a több mint 5 és fél milliárd forintból megépülő kaposvári telephely méltó párja lesz a fővárosinak; bár kisebb teljesítményre lesz képes, ugyanakkor korszerűbb technológiával szerelik fel.

Az 5,627 milliárd forint értékű beruházás az IKOP-3.2.0-15-2016-00002 azonosítószámú, „40 darab sűrített földgáz (CNG) hajtású autóbusz számára komplex telephely kivitelezése” elnevezésű projekt keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

További információ: 
projektkommunikacio@mostmediacsoport.hu

A projekt közérdekű adatai
up